Franczyza

137

 

Wykorzystując wieloletnie doświadczenie, umożliwiamy naszym Partnerom biznesowym udział w rozwoju poprzez otwieranie nowych punktów franczyzowych lub partnerskich w kilku dostępnych formatach.

 

 Modele biznesowe dla lokali:

 

 

 Już istniejących  Nowych lokali
  1. Posiadasz funkcjonujący lokal, ale chciałbyś mieć dodatkową ofertę dla swoich klientów
  2. Posiadasz funkcjonujący lokal, ale chciałbyś zrobić coś zupełnie nowego
  3. Posiadasz funkcjonujący lokal, ale nie jesteś zadowolony z generowanych dochodów Twojego punktu
  1. Jesteś gotowy na zmiany w swoim życiu , chcesz otworzyć nowy, dobrze prosperujący biznes
  2. Pracujesz na etacie, ale praca nie daje ci satysfakcji lub nie osiągasz oczekiwanych dochodów
  3. Lub po prostu jesteś naszym klientem i podoba Ci się to co robimy dla naszych klientów

 

 

Wspieramy swoich partnerów na każdym etapie współpracy, począwszy od momentu negocjacji warunków najmu powierzchni poprzez proces projektowy, uzyskania niezbędnych pozwoleń, process wykonawczy i uruchumienia nowej lokalizacji. Franczyzobiorca ma zapewniony pakiet szkoleń przed otwarciem lokalu oraz w trakcie jego funkcjonowania.

 

 

Dodatkowe korzyści franczyzobiorcy:
  1. sprawdzone receptury i know-how
  2. wsparcie marketingowe i promocyjne
  3. monitorowanie rynku
  4. nowoczesny design
  5. dostosowane modele biznesowe i operacyjne
  6. pomoc w formalnościach dla osób rozpoczynających działalność

 

Rentowność biznesu oraz okres zwrotu z inwestycji zależy głównie od potencjału danej lokalizacji, która definiuje ilość odwiedzających ją klientów. Aby osiągnąć okres zwrotu poniżej jednego roku wystarczy już średnio 10 klientów na godzinę.

 

Wysoka częstotliwość co najmniej 15.000 pieszych / dzień

 

 

 

Wymagane powierzchnie:
  1. od 5 – 120 m kw – istnieje możliwość implementacji modelu biznesowego już na 5 m2. Optymalna wielkość lokalu to 30-40 m2.

 

 Preferowane lokalizacje:
  1. Lokalizacja w centrum miasta
  2. Stacje kolejowe, dworce autobusowe
  3. Centra handlowe
  4. Markety
  5. Lotniska
  6. Ogródki letnie
  7. Istniejące lokale jak kawiarnie, cukiernie etc. – model Fresh Point

 

 

Proces otwarcia lokalu:

Krok 1. – Zgłoszenie

Kontakt z przedstawicielem regionalnym.

krok2

Krok 2. – Wybór lokalizacji

Przedstawiciel regionalny wraz z partnerem weryfikują zaproponowane lokalizacje. Najlepsze miejsca to punkty o dużym natężeniu ruchu – newralgiczne punkty w centrach miast, rynek, hipermarkety oraz pasaże handlowe, lotniska, dworce kolejowe i autobusowe.

krok3

Krok 3. – Przygotowanie projektu oraz kosztorysu inwestycji

krok4

Krok 4. – Podpisanie umowy franczyzowej

Od momentu podpisania umowy do otwarcia nowego punktu mija około 1-3 miesięcy

krok5

Krok 5. – Uruchomienie lokalu

Budowa i aranżacja punktu, zatrudnienie i przeszkolenie pracowników, kampania marketingowa na otwarcie nowego punktu.

 

 

fr_03 fr_04

 

 

Masz swoją propozycję współpracy ?

Napisz do nas:

office@yogofactory.eu